formula1
Trending

Το αυτοκίνητο Mercedes W15 F1 για το 2024

Η Mercedes αποκαλύπτει τις αρχικές προδιαγραφές του μονοθεσίου W15 F1 για το 2024, με ένα σύνολο στόχων απόδοσης που περιγράφονται ως «αρκετά φιλόδοξοι».

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes, James Allison, στοχεύει η ομάδα να διεκδικήσει τη νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 2024, έχοντας ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για το νέο μονοθέσιο W15.

Μετά το άνευ προηγουμένου επίτευγμά της σε οκτώ τίτλους κατασκευαστών από την έναρξη της υβριδικής εποχής V6 της F1 το 2014, η Mercedes έχει εξασφαλίσει μόνο μια μοναχική νίκη Grand Prix από την εφαρμογή των κανονισμών για εφέ εδάφους το 2022.

Ο Lewis Hamilton, ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός στην ιστορία της F1 με πάνω από 100 pole positions και νίκες, συνεχίζει να είναι χωρίς νίκη από τον προτελευταίο γύρο της σεζόν 2021 στη Σαουδική Αραβία.

Η Mercedes παρέχει ενημέρωση για το μονοθέσιο W15 για τη σεζόν F1 του 2024.

Στη σεζόν της Formula 1 του 2023, ο Τζορτζ Ράσελ, συμπαίκτης του Χάμιλτον στη Mercedes, δεν μπόρεσε να προσθέσει στην εναρκτήρια νίκη του στο Γκραν Πρι της Βραζιλίας του 2022. Η Mercedes αρχικά επέλεξε να μείνει με την αμφιλεγόμενη φιλοσοφία του αυτοκινήτου zero-pod για την αρχή της τρέχουσας σεζόν, αλλά αποφάσισε να την εγκαταλείψει μετά από μια άθλια απόδοση στο Μπαχρέιν. Παρά την εισαγωγή ενός σημαντικά αναθεωρημένου πλαισίου στο Μονακό τον Μάιο, η ομάδα σημείωσε οριακή μόνο πρόοδο σε όλη τη σεζόν, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στην κατάταξη των Κατασκευαστών, ελάχιστα μπροστά από τη Ferrari. Παρά την κυριαρχία της Red Bull και του Max Verstappen τη σεζόν του 2023, εξασφαλίζοντας ένα τρίτο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με ρεκόρ 19 νίκες σε 22 αγώνες, η Mercedes παραμένει αισιόδοξη για την επιστροφή στη διεκδίκηση του τίτλου το 2024.

Ο Τζέιμς Άλισον, Τεχνικός Διευθυντής της Mercedes, εξέφρασε την ελπίδα για ανταγωνιστική απόδοση το 2024, αναφέροντας σημαντική πρόοδο στη σχεδίαση του W15. Όταν ρωτήθηκε για τις προοπτικές της ομάδας για το 2024, συγκεκριμένα εάν μπορούν να επιστρέψουν στις νίκες ή χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανακτήσουν την προηγούμενη επιτυχία τους, η Allison αναγνώρισε την αβεβαιότητα. Τόνισε την εστίαση της ομάδας στα πρωταθλήματα και περιέγραψε το φιλόδοξο πρόγραμμα που έχουν αναλάβει. Ενώ αναγνώρισε τις ιστορικές προκλήσεις των ομάδων που ανακάμπτουν γρήγορα από την πτώση, η Allison τόνισε το βάθος και την πρόοδο της ομάδας με το επερχόμενο μονοθέσιο. Παρά την άγνωστη έκβαση, εξέφρασε την αισιοδοξία και τη συλλογική ελπίδα εντός της ομάδας για μια δυνατή εμφάνιση στα Πρωταθλήματα.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Discover more from 967sports

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading